Vervlogen tijden uit Italie: Florence-by-night

18 okt 2015 | Fotografie | 0 Reacties

Vervlogen tijden uit Italie: Florence-by-night

door okt 18, 2015Fotografie0 Reacties

Florence

Fotospot Ponte Vecchio

Vele duizenden fotografen

….hebben de Ponte Vecchio al op de foto gezet. Ik ben zelf ook al een keer eerder in Florence geweest en heb op exact dezelfde fotospot de brug gefotografeerd. Wat is dat toch? Dat je meerdere keren op exact dezelfde plek exact dezelfde foto gaat maken. Is dat de hang naar perfectie? Op zoek naar ander licht? Betere lucht? Ik weet het niet, maar ik weet wel dat het resultaat iedere keer anders is. In deze post mijn versie die ik alweer een paar maanden geleden heb geschoten.

De Ponte Vecchio

Als je in Florence geweest bent, dan kon je er waarschijnlijk niet omheen: een bezoekje aan de bekendste brug van Italië. Maar wat bezoek je eigenlijk en wat is het verhaal achter de brug die je fotografeert? Op Wikipedia is een mooie omschrijving opgenomen van de historie van de brug en er wordt ook mooi beschreven hoe het komt dat er zoveel edelsmeden op de brug hun waar aan de man proberen te brengen.

Manarola

Eén van de vijf “Cinque Terre” dorpen aan de Italiaanse kust.

Het plan: op de terugweg langs de brug

Het idee was om tijdens het blauwe uur de foto te nemen van de brug vanaf de locatie zoals hierboven aangegeven. Het was een lange en warme dag in Florence geweest en ik sloot die af langs de kade van de rivier de Arno. Ik had een Panasonic G7 als test toestel bij me (Micro Four Thirds systeem)en heb op een klein statief een bracket geschoten van 5 opnames en deze later omgezet naar een HDR foto. Hieronder nog een paar opnames van op en rond de brug.

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde posts