Update van Monarch: social plugin voor WordPress

7 mrt 2015 | Sociale media | 0 Reacties

Op 5 februari heeft ElegantThemes een update uitgebracht van haar populaire social media plugin Monarch. De plugin wordt ook op deze site gebruikt en kun je aan de linkerkant van het scherm zin. In dit artikel een korte omschrijving van de nieuwe functionaliteit en de redenen waarom je deze plugin zou moeten gebruiken voor je WordPress site.

Monarch: social media plugin kan alles.

Ik heb al eerder de eerste release van Monarch beschreven op mijn site. Vanaf het moment dat hij gereleased werd ben ik erg enthousiast over de plugin. Vooral het feit dat je met deze ene plugin al je sociale media acties kunt regelen spreekt mij erg aan. Ook het minimalistische design van de afbeeldingen passen goed bij mijn site.

Na al het moois van versie 1.0 heeft Elegantthemes.com nu versie 1.2 uitgebracht met vele extra features.

Nieuw en toegevoegd in versie 1.2

Floating sidebar

De floating sidebar is nu aan de rechterkant en aan de linkerkant te plaatsen. Dit kan heel handig zijn als je bijvoorbeeld een menu aan de andere kant van je pagina hebt. Op deze site heb ik de bar aan de linkerkant geplaatst en heb ik vijf kanalen toegevoegd. Facebook, Twitter, Google+, Pinterest en Buffer.

Social sites uitgebreid

Het aantal netwerken waar je kunt sharen is enorm toegenomen. Er is een paneel gemaakt die je kunt bijvoegen bij je netwerken. Je ziet hier links in de bar, onder het logo van buffer, 3 puntjes staan waar je op kunt klikken. Je hebt dan een enorm aantal netwerken in beeld waar je vervolgens de content kunt sharen. Op deze manier heb je niet een grote sidebar, maar kun je wel al je bezoekers voorzien van de meest gangbare kanalen. Probeer het maar eens: klik hier links op de 3 puntjes…Monarch netwerken

Uitgebreide statistieken

Het is nu mogelijk om je “all-time-statistics” te bekijken in de admin kant van je wordpress site. Niet alleen van de laatste week of maand is in een overzicht opgenomen, nu ook je all-time-stats. Hieronder een screenshot van mijn statistieken.

Schermafbeelding-2015-03-07-om-10.09.49

 

Individuele pagina en artikel statistieken

In de admin pagina’s voor artikelen en pagina’s kun je nu ook de individuele statistieken zien van het betreffende artikel. Ook is het mogelijk om per pagina en per artikel de settings van de plugin aan te passen. Zo kun je bijvoorbeeld voor een specifieke pagina uitsluiten dat de floating bar getoond wordt, of kun je voor een specifieke post de share buttons verwijderen.

Schermafbeelding-2015-03-07-om-11.55.06

Pop-up en fly-in triggers

Voor de pop-up en fly-in schermen is het nu mogelijk om verschillende triggers te zetten. Je kunt hierbij denken aan een trigger als iemand zich heeft ingeschreven voor je nieuwsbrief of een item in je webshop heeft gekocht.

Naast deze extra features die ik hier heb beschreven, zijn er nog mee aanvullingen op de 1.0 versie geweest. Op de website van ElegentThemes.com kun je de uitgebreide omschrijving lezen van deze fantastische plugin. Naast deze plugin heb je verder niets nodig voor je WordPress site. Ben je op zoek naar een alles-in-één plugin voor je site? Zoek dan niet verder. Het gebruiksgemak, de functionaliteit en het design zullen je verrassen!

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde posts

Nieuwe website voor spiegelloos.nl: magazine style

Nieuwe website voor spiegelloos.nl: magazine style

Enkele weken geleden heb ik in een post al aangekondigd dat ik met een nieuw initiatief bezig was. Ik schrijf hands-on reviews van systeemcamera’s en de bijbehorende lenzen en doe dit samen met Foka Superstore uit Rotterdam. De website Spiegelloos.nl heb ik gisteren in een nieuw jasje gestoken en zal in deze post kort uitleggen wat er achter de site zit.

Lees meer