Tip: foto’s terugkijken en opnieuw bewerken loont!

21 jan 2015 | Fotografie | 0 Reacties

Soms scroll ik door mijn foto archief op zoek naar oude foto’s (met de bijbehorende herinneringen). Ineens valt dan op dat ook je  bewerkings technieken verbeterd zijn in de loop der jaren. Zo liep ik tegen oude foto’s aan van Arezzo (Toscane, Italie) en heb ze opnieuw bewerkt. Wat een verschil!

Opnieuw bewerken loont zeker!

Als je, net zoals ik, bezig bent om zowel je fotografie- als bewerk skills te verbeteren, dan kom je af en toe tot de conclusie dat oude foto’s er wel wat raar uitzien.

Zo liep ik recent in mijn foto catalogus van Lightroom tegen onderstaande foto’s aan. Deze drie foto’s zijn genomen op het Piazzo Grande in Arezzo. Op 6 september werd daar een lichtprocessie gehouden die eindigde op het Piazzo. Bovenop de gebouwen stonden grote lampen die het plein verlichtten. Je kunt hieronder in de voor/na bewerking goed zien dat ik sowieso de witbalans helemaal verkeerd had ingesteld. Gelukkig fotografeerde ik toen ook al in RAW en kan dat nu gemakkelijk allemaal rechtzetten. Ik heb ze opnieuw bewerkt volgens mijn huidige techniek en flow.

Voor/na bewerking

“Voor” zijn de bewerkingen van september 2013. “Na” zijn van januari 2015

 

Op een regenachtige dag…

Je ziet dat je van “oude” foto’s weer iets mooi nieuws kunt maken. Vaak onderschat ik de waarde van alle foto’s die ik door de loop van de tijd gemaakt heb. Je kunt er weer iets moois van maken, dus kruip op een regenachtige dag gerust even achter je archief.

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde posts