Shutter: iPhone app voor foto’s met grote opslag

11 jul 2014 | Fotografie | 0 Reacties

Een nieuwe en handige app voor je iPhone: Shutter by Streamnation. Loop je ook tegen de limiet van je smartphone aan? Ben jij een actieve fotograaf met je smartphone en heb je al honderden foto’s gemaakt? Dan is wellicht de app Shutter van Streamnation een oplossing voor je.

IMG_1909IMG_1910Standaard photo app voor iPhone

Shutter lijk veel op de standaard Photo app op je iPhone. Voordat je ‘m kunt gebruiken zul je eerst een account aan moeten maken op de Streamnation website. Dit kun je op de iPhone zelf doen, maar je kunt ook achter een PC je account ativeren. Handigheidje is dat dit via de authenticatie van je Facebook account kan.

Als je eenmaal een account hebt aangemaakt, kun je meteen gebruik maken van de online opslag van Streamnation. Ze geven standaard 5GB vrij voor de opslag van je foto’s: hier kan een gemiddelde gebruiker wel even mee vooruit.

Het gebruik

De app werkt in principe hetzelfde als de standaard photo app. Je kunt vanuit de app zelf ook foto’s maken en zelfs gebruik maken van ingebouwde bewerkingen zoals zwart-wit, x-ray en sepia. Voor de PC, Mac en iPad zijn er ook apps en applicaties beschikbaar om al je multimedia te uploaden naar Streamnation. Het voordeel is dan dat je op één centrale plek alle media hebt staan (in full format). Vanuit die plek is het ook gemakkelijk delen met je vrienden via de bekende sociale media kanalen.

Wat opvalt aan de app is dat de foto’t die gemaakt zijn met de camera van app, niet in de camerarol van je iPhone terecht komen. Andersom is wel het geval: als je een foto maakt met de standaard camera app, dan komt de foto zowel in je cameraroll als in de app terecht. Shutter geeft zelf op de website aan dat ze zo betrouwbaar zijn dat je na het uploaden naar haar website je lokale bestanden kunt verwijderen om extra ruimte vrij te maken.

Specificaties

  • Shutter by Stremanation is gratis;
  • Gratis opslag tot 5GB (meer opslag te verdienen door vrienden uit te nodigen)
  • Automatisch offline beschikbaar houden van laatste 500 foto’s

Ik gebruik de app nu zelf een paar dagen en ben erg te spreken over de uitgebreide mogelijkheden, maar ook door het gebruiksgemak. Zijn er nog meer handige foto apps die jullie gebruiken? Laat het dan even weten in een commentaar hieronder.

0 Reacties

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Dit is waarom mijn blog een andere wending krijgt - Richard Dijkstra - […] van het blog heb ik geschreven over een aantal (op dat moment) interessante apps als fotografie app Shutter, journal…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde posts