Schitterende nieuwe schrijf app: Bear writer

22 jul 2017 | Productiviteit | 1 reactie

Zoals ik in mijn vorige post al aangaf zal ik wat vaker schrijven over andere zaken dan Fotografie, sociale media en WordPress. Ik ben ook flink geïnteresseerd in inzet van technologie voor je productiviteit en ben dan ook naarstig op zoek naar handige apps. In deze eerste post in de categorie “Productiviteit” geef ik je de drie voordelen van de nieuwe schrijf-app Bear Writer

Ja het is heel lang geleden dat ik hier iets gepost heb en als je geen interesse hebt in nieuwe IOS en Mac apps, dan raad ik je aan om niet verder te lezen. Maar als je wel nieuwsgierig bent naar naar deze app, pak dan een kopje koffie en lees verder.

De strijd van het schrijven

Zeker als je zelf wel eens teksten schrijft voor bijvoorbeeld jouw eigen blog, je lokale krantje of überhaupt iets voor je werk, dan weet je dat het genereren van tekst en inhoud soms lastig is. Je hebt niet altijd de juiste flow te pakken en bent veel op verschillende plekken aan het schrijven, of je wordt op z’n minst op de meest rare plekken herinnerd aan het feit dat het handig is om een zin of onderwerp op te nemen in bijvoorbeeld je laatste blog. Maar niet getreurd…….hier is de oplossing: Bear app.

De nieuwe app: Bear

Deze app is verkrijgbaar voor alle Apple systemen (iPhone, iPad en Mac) en is gratis te gebruiken. Het nadeel van de gratis variant is dat je niet automatisch kunt synchroniseren tussen al je systemen via iCloud. Hiervoor moet je de PRO variant even kopen voor $1,49 per maand of meteen $14,99 neerleggen voor een jaar.

Bear is perfect te gebruiken voor kleine simpele notities tot aan uitgebreide verhalen of blogposts. Deze post voor mijn website heb ik natuurlijk ook in Bear geschreven (zie de foto bovenaan de post) gaandeweg de week (thuis, onderweg en op de bank) en heb ‘m geëxporteerd naar mijn WordPress site. Heel eenvoudig!

Tijdens het schrijven kun je uiteraard gebruik maken van Markdown (simple markup taal), kun je afbeeldingen toevoegen en notities aan elkaar linken. En wat Bear ook bijzonder maakt is de mogelijk van het gebruik van hashtags die omgezet worden naar een folder structuur. Je kunt zelfs geneste hashtags gebruiken die dan subfolders maken in je overzicht. Lekker overzichtelijk.

3 Redenen waarom Bear de ultieme app is om te schrijven

Ik gebruik deze app nu een paar weken voor mijn schrijfwerk en zie 3 flinke voordelen van deze app:

  1. Synchronisatie: De Bear app is te krijgen voor alle apple gerelateerde producten. Je kunt ermee op de Mac, iPad en iPhone schrijven en dat is meteen ook het grote voordeel. Waar je ook bent, met welk device je ook bezig bent, je hebt altijd toegang tot je laatste teksten. Daarnaast synchroniseert Bear razendsnel via iCloud over al je apparaten.
  2. MarkDown: Bear maakt gebruik van de lichtgewicht opmaaktaal MarkDown en dat zorgt ervoor dat je focus kunt blijven houden op je teksten en razendsnel de meest belangrijke formatting aan kunt geven in je teksten.
  3. De interface: Als je een Windows of Android gebruiker bent, dan ben je bij Bear aan het verkeerde adres. Er zijn namelijk geen andere apps als die voor de apple platforms. De interface die je hiervoor krijgt is fenomenaal te noemen en werk erg intuïtief. Dit zorgt er bij mij voor dat ik binnen een vloek en een zucht een flinke lap tekst kan invoeren en formatten.

Probeer het gewoon eens…

Ik gebruik Bear nu vooral voor het uitwerken van flinke stukken tekst, zowel zakelijk als privé. Ik ben nog niet helemaal overtuigd of Bear uiteindelijk bijvoorbeeld Evernote als snel notitieblok zal vervangen, maar ik heb goede hoop. het bedrijf achter Bear is in iedere geval in ene heel hoog tempo updates aan het maken voor haar apps. En bij iedere update komen er weer leuke nieuwe features bij. Ik houd deze app zeer zeker in de gaten.

Probeer Bear zelf eens en laat even weten hoe jij erover denkt?

1 Reacties

1 Reactie

  1. Dave Zuuring

    Ga ik doen! Werk nu met dropbox en sla daarin mijn blogs op incl. Word documenten zo kan ik ook altijd bij mijn stukken… maar ik zal het eens installeren op mijn MacBook voor deze vakantie.. ben benieuwd en laat je mijn ervaring weten

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde posts

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.