De pier in Scheveningen is open: weer foto’s maken van de boulevard

29 jul 2015 | Fotografie | 0 Reacties

De pier in Scheveningen is weer gedeeltelijk opengesteld voor publiek. Dit was te lezen in alle bekende media op woensdag 16 juli. Op zaterdag 18 juli 2015 is daadwerkelijk een gedeelte van de pier weer gratis toegankelijk en je kunt er dus weer mooie foto’s maken van de boulevard van Scheveningen. Mooie gelegenheid om de pier foto’s erbij te pakken.

Scheveningse pier en haar historie

Op de wiki pagina is veel te lezen over de Pier die sinds 1961 het strandbeeld bepaalt van Scheveningen.

Als je in de randstad woont, dan ben je uiteraard in je jeugd of op latere leeftijd vele malen in Scheveningen geweest. En daar hoorde dan natuurlijk een bezoek aan de pier er altijd bij. Het was dan ook een kleine tegenvaller om te horen dat de pier per 11 oktober 2013 gesloten werd in verband met de veiligheid van haar bezoekers.

Overname door KondorWessels Vastgoed en Danzep

Curator Marc Udink maakte op 28 oktober 2014 bekend dat de pier voor een bedrag van 3 miljoen euro is verkocht aan een joint venture van KondorWessels Vastgoed en investeringsmaatschappij Danzep, die de pier na een verbouwing gezamenlijk zullen exploiteren. Hoewel Danzep in Nederland drie hotels exploiteert zal volgens de nieuwe eigenaren op korte termijn geen hotel op de pier worden gebouwd. Op 18 juli 2015 werd de pier deels heropend en zijn het gerenoveerde bovendek, het pannenkoekenrestaurant, de uitkijktoren en de Bungy Jump weer toegankelijk voor het publiek. Op het Schateiland zal op een later moment een reuzenrad van 42 meter hoog worden gebouwd.

Pier foto’s

En natuurlijk ben ook ik vele maken in Scheveningen geweest voor een etentje, ijsje, wandeling over het strand of een visje eten. Altijd gaat de camera mee, want op de boulevard valt altijd wel iets te zien. Hieronder enkele foto’s van het mooie Scheveningen.

 

Video van de opening

Pierscheveningen.com heeft een video gemaakt voor de opening afgleopen 18 juli. Binnenkort toch maar weer even een ijsje eten met de cameratas achterop…

 

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde posts