Oproep: HDR fotografie en de bijbehorende misverstanden

7 jan 2015 | Fotografie | 2 reacties

Als je een search op Google doet naar de term “HDR”, dan krijg je Ongeveer 86.400.000 resultaten (0,32 seconden). Dit geeft volgens mij wel aan dat het een populaire zoekterm is en er op internet al veel over geschreven is. Ik kom af en toe een aantal misverstanden tegen bij het lezen van deze artikelen en wil samen met de nieuwsgierige lezer eens een en ander op een rijtje zetten over HDR fotografie.

HDR fotografie

Maar dat kan ik uiteraard niet helemaal alleen, aangezien ik ook niet de wijsheid in pacht heb. Ik heb dan ook het idee om gezamenlijk tot een overzicht te komen met alle feiten op een rij over HDR fotografie. En wat bedoel je dan met gezamenlijk en hoe wil je dat dan aanpakken?

Aanpak HDR artikel

Schermafbeelding 2015-01-07 om 21.26.20Ik heb in Google docs een openbaar document aangemaakt genaamd “HDR fotografie”. Hierin heb ik zelf een kleine opzet gemaakt van de layout van het artikel wat uiteindelijk op de site geplaatst wordt. Nu is het aan jullie om geheel op eigen wijze in dit document je aanvullingen te doen. Voel je vrij om de tekst aan te vullen en op- en aanmerkingen te schrijven. Je begrijpt dat ik zal optreden als eindredacteur en uiteindelijk ook het artikel online zal plaatsen. Naast dat dit ongetwijfeld een mooi en volledig artikel zal opleveren, is het ook een mooi online sociaal experiment.

En wat heb ik daaraan?

Naast dat je je inbreng doet in het artikel, krijg je natuurlijk ook veel extra informatie wat je zelf ook nog niet wist. En als je meeschrijft zal ik uiteraard ook een melding doen op de site van de personen die hebben meegewerkt aan het artikel (naam en site).

Oproep

Dus bij deze een oproep aan jou als lezer: als je verstand hebt van HDR fotografie, of je hebt er al veel over geschreven, of je hebt bijvoorbeeld een eigen site over dit onderwerp? Laat je het mij dan weten in een bericht hieronder of neem contact op via de sociale kanalen. En voel je vrij om samen met mij mee te schrijven aan het artikel over HDR fotografie. Dan hebben we eens en voor altijd het HDR mysterie opgelost.

Ik ben benieuwd naar je inbreng! Open de link en start met typen 😉

2 Reacties

2 Reacties

 1. Robert

  Een vorm van fotografie die je langdurig aan de PC kluistert. Maar een interessant onderwerp, waaraan ik helaas niet kan bijdragen. Een mooi project en ik hoop dat er veel kenners aan zullen bijdragen, de Wikipedia is idd ook niet al te uitgebreid in zijn informatie. Succes!

  Antwoord
  • Richard Dijkstra

   Dank je Robert. Ik ben benieuwd of er fotografen meehelpen aan het artikel. Het is ook een klein sociaal experiment om te kijken of je middels co-creatie een artikel kunt schrijven.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde posts