Een nieuw initiatief; Spiegelloos.nl met camera- en lens reviews

23 nov 2015 | Fotografie | 2 reacties

De oplettende nieuwsbrief lezer, of RSS volger zal het wel opgevallen zijn. De laatste tijd is er geen artikel meer voorbij gekomen en er zijn ook geen updates meer op de site verschenen. Dat is geen onwil, maar het had natuurlijk alles te maken met tijdgebrek. Ik zal in dit korte artikel kort uitleggen wat zich de laatste weken heeft afgespeeld en waarom er zo weinig tijd over was om foto’s en posts te plaatsen. Een kleine heads-up: natuurlijk heeft het te maken met fotografie, maar dit keer ook een mooie samenwerking met een bekende foto speciaalzaak uit Rotterdam!

In het begin….

In een van mijn eerste posts valt te lezen dat ik met deze website begonnen ben met schrijven over drie onderwerpen: fotografie, WordPress en sociale media. Vooral fotografie heeft een prominente plaats gekregen op de site en aan de statistieken valt af te lezen dat er ook een hoop bezoekers geregeld terugkomen om te controleren of er nieuw materiaal te bekijken valt. In een van mijn eerste posts hier valt te lezen dat ik het fotograferen zie als een zoektocht en een ontwikkelpad. Nieuwe technieken, niet alleen over apparatuur, komen op mijn pad en zorgen ervoor dat ik mijzelf als fotograaf verder blijf ontwikkelen. HDR fotografie en straatfotografie zijn zomaar twee onderwerpen waar ik me in heb verdiept. En het gebruik en de opkomst van de systeemcamera hebben mij vanaf het begin ook flink bezig gehouden.

wpid5268-RAD-20151023-1000636.jpg

Het nieuwe initiatief: spiegelloos.nl

Specificaties van camera’s en lenzen en uitgebreide tests zijn overal op internet te vinden. Maar vaak zijn deze reviews heel specifiek of te uitgebreid om “lekker weg te lezen”. Ik merkte in mijn rondgang op internet dat er veel aandacht besteed wordt aan DSLR camera’s, maar nog niet altijd evenveel aandacht gaat uit naar de systeemcamera’s. En vooral het segment van de systeemcamera ben ik erg in geïnteresseerd.

Ik ben trots om te kunnen melden dat ik een samenwerking ben aangegaan met Foka Superstore uit Rotterdam. Foka is gevestigd in Rotterdam en bestaat inmiddels al meer dan 90 jaar! De winkel heeft een oppervlakte van ruim 1200m2 waar ze werkelijk alles testklaar hebben staan. Alle merken zijn uit voorraad leverbaar en vooral het persoonlijk contact en advies maken dat je altijd wegloopt met de juiste spullen.

spiegelloos-site

Foka levert aan Spiegelloos de camera’s en lenzen welke binnen 3 weken door Spiegelloos getest worden. De reviews worden op zowel blog.foka.nl als op de site van Spiegelloos gepubliceerd. Het doel hierbij is om zoveel mogelijk materiaal te testen en de kennis en kunde met fotograferend Nederland te delen.

Zegt het voort!

Check snel even de blog van Foka, of klik door naar spiegelloos.nl en zegt het voort. Binnenkort zullen er nog leuke acties komen en het kan dus handig zijn om je even aan te melden voor de nieuwsbrief.

I’ll keep you posted!

 

2 Reacties

2 Reacties

 1. Dave Zuuring

  Leuk man! En spiegelloos volg ik al! Heb nu zelf weer de stap gemaakt een Fuji aan te schaffen en dus je review over de Fuji X-T10 met interesse gelezen. Ik heb alleen de 18-55 mm. f/2.8-4 gekozen als lens. Compact, kwalitatief goed en maakt de totale set lekker draagbaar voor onderweg in een museum, stad of straat! Ga zo door en zou graag mijn site net zo profi maken als de jouwe…snap af en toe geen snars van WordPress met mijn leken verstand!

  Antwoord
  • Richard Dijkstra

   Wees welkom, volger 260 😉
   Je weet dat ik een groot aanhanger ben van het MFT systeem. Ik heb nooit een review geschreven van de Olympus E-M1, maar heb ‘m wel in de tas zitten samen met de Panasonic GX8. Binnenkort volgt er een post van de Olympus 75mm f/1.8 lens. Allemaal mooi spul.

   Maarrrrrr…….ik ben door de X-T10 en de 16-55 f/2.8 wel erg onder de indruk geraakt van het merk Fuji. Camera is prima handelbaar en qua grootte goed vergelijkbaar met het M43 systeem, zeker met die lens die jij erbij gekocht hebt. Ik heb van een collega wat plaatjes bekeken gemaakt met die lens. Da’s niet voor niets een veel verkochte lens zeg….mooi!

   Je hebt een mooi blog opgezet met je “leken verstand” Dave. Complimenten….ennuh als je hulp nodig hebt, dan roep je maar. 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde posts