Nieuwe serie: de maand in beeld

28 feb 2015 | Fotografie | 0 Reacties

Ik heb in een eerder artikel al eens omschreven hoe mijn workflow binnen Lightroom eruit ziet. Als een foto door mijn eigen keuring komt, dan eindigt hij met 4 of meer sterren en een blauw label. Dit houdt in: processing klaar en ready om te delen. In dit artikel minimaal vier sterren en een blauw label en dus het beste van januari 2015.

Nieuwe fotoserie: My best

Het voordeel van Lightroom is dat het een catalogue system is. Je kunt allerlei handige meta informatie opslaan bij de foto’s die je gemaakt hebt. Niet alleen de locatie, of de opname gegevens kunnen later van pas komen, maar ook zelf toegevoegde meta info. Het sterren systeem en de kleuren zijn in mijn workflow ingebouwd en daar kun je dus later op sorteren om de juiste foto’s boven water te halen. Zo maakte ik een overzicht van de beste foto’s van 2014. Ik zal in 2015 iedere maand in een artikel de beste foto’s van de afgelopen maand posten. Zo kun jij mijn vorderingen volgen, maar nog belangrijker: zo maak ik mezelf bewuster van de resultaten die ik geschoten heb. Ik begin met de wat “magere” maand januari.

De foto’s van januari 2015

 

Januari was voor mij eigenlijk een slechte fotografie maand. Aan de oogst valt te zien dat ik er weinig op uit getrokken ben en dus ook met weinig materiaal thuis gekomen ben. Het is allemaal wat magertjes….

Alleen de ochtendsessie in Den Haag heeft mooie plaatjes opgeleverd. Reden te meer om er in februari meer op uit te trekken. Het weer wordt beter en het wordt steeds langer licht…..ik heb er zin in. Stay tuned! Overigens heb ik in januari meer foto’s gemaakt die door mijn eigen selectie gekomen zijn, maar dat zijn hoofdzakelijk familiefoto’s en portretten. Voor deze 2 categorieën ben ik nog wat huiverig om ze te delen op internet. Hoe ga jij hiermee om?

Heb je er al eens aan gedacht om je in te schrijven voor de nieuwsbrief? Schrijf je in op de homepage en ontvang automatisch mijn nieuwe artikelen in de mail.

 

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde posts