Nieuwe look-and-feel voor de website

23 jun 2014 | Sociale media | 0 Reacties

De website heeft een nieuw uiterlijk gekregen (een ander template) en een nieuwe indeling. Er is extra aandacht besteed aan de blog sectie en aan de pagina’s waarin diverse fotografie projecten te zien zijn. Naast de andere kleuren van de site is er ook een nieuw onderdeel toegevoegd: projecten.

Mijn website is op het moment van schrijven van deze blog alweer ruim 4 maanden in de lucht. Zoals op de “over” pagina en in de eerste blog valt te lezen, is de site primair online gezet met een drietal doelen in het achterhoofd:

  1. Mijn fotografie naar een hoger niveau tillen;
  2. Onderzoek doen naar de impact van het gebruik van sociale media;
  3. De toegevoegde waarde van het gebruik van WordPress als CMS onderzoeken.

Maar al snel ben ik tot de conclusie gekomen dat de oude inrichting en de oude look-and-feel niet helemaal bij mij en mijn doelstellingen paste. Vandaar een verandering van de site, zowel in kleur als in structuur.

Nieuwe website

Nieuwe website

WordPress

De website maakt gebruik van het Content Management Systeem (CMS) WordPress. Dit is een uiterst krachtig CMS, vooral bij het gebruik van een blog en een portfolio. Tegenwoordig is WordPress dusdanig uitgebreid in functionaliteit, dat er een complete website voor verschillende doeleinden mee opgezet kan worden. Deze site maakt gebruik van de laatste versie van WordPress, met daarbinnen het DIVI2.0 template van Elegant Themes.

Projecten

Voor het onderdeel fotografie is een speciale sectie Projecten ingericht. Ik heb het idee om mijn fotowerk op te delen in projecten en ook projectmatig te gaan werken. Voorlopig heb ik 4 projecten benoemd, maar in de toekomst zullen dat er meer worden: iPhone fotografie, HDR fotografie, de #foto7daagse en straatfotografie. Op de individuele projectpagina’s valt straks de doelstelling van het desbetreffende project te lezen en ik zal daar ook het beeldmateriaal neerzetten. Het is de planning om de projecten te laten groeien in omvang en diepgang. Na het veranderen van de website staan de projecten op de planning om aangepast en aangevuld te worden. Work in progress!

Laat je even weten hoe je over de nieuwe site denkt in een reactie hieronder?

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde posts

Nieuwe website voor spiegelloos.nl: magazine style

Nieuwe website voor spiegelloos.nl: magazine style

Enkele weken geleden heb ik in een post al aangekondigd dat ik met een nieuw initiatief bezig was. Ik schrijf hands-on reviews van systeemcamera’s en de bijbehorende lenzen en doe dit samen met Foka Superstore uit Rotterdam. De website Spiegelloos.nl heb ik gisteren in een nieuw jasje gestoken en zal in deze post kort uitleggen wat er achter de site zit.

Lees meer