HDR foto Chauvigny: weer een nieuwe bewerking op een oude foto

13 jan 2015 | Fotografie | 0 Reacties

Afgelopen zomer heb ik de oude burcht van Chauvigny gefotografeerd, met in het achterhoofd om later een mooie HDR plaat te maken. Dat heb ik ook meteen gedaan op basis van de HDR kennis die ik toen had. Inmiddels zijn we weer verder in de tijd en heb ik andere inzichten en technieken gezien bij het maken van een HDR foto. Daarom een nieuwe bewerking op een oude foto.

Nieuwe bewerking HDR foto

VOOR: oude foto van juli 2014. NA: Nieuwe bewerking HDR 32 bit. (Gebruik de slider van links naar rechts)

 

De oude foto is een samenvoeging van 3 brackets in de NIK software. Dat was op dat moment de software die ik kende om HDR foto’s te kunnen maken. De tweede foto is een samenvoeging van diezelfde brackets in Photoshop. Zeg het maar: welke is beter?

Inmiddels ben ik ook druk bezig om een artikel te schrijven over HDR foto’s. Het achterliggende idee is om dat samen met anderen te doen in een Google Docs document. Uiteindelijk zal ik een allesomvattend artikel hier op de site plaatsen.

Heeft iemand nog tips hoe je de bracket opnames kunt voorbewerken in Lightroom voordat je ze in Photoshop inlaadt voor een HDR 32 bit bewerking? Laat hieronder dan even een bericht achter.

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde posts