Mooi thema voor WordPress: Divi 2

25 jun 2014 | Wordpress | 0 Reacties

Elegantthemes templates

Als je voor je WordPress op zoek bent naar een mooi thema waar je alle kanten mee op kunt: zoek niet verder! ElegantThemes.com heeft een aantal weken geleden versie 2 van het populaire thema Divi uitgebracht.

Waarom een thema gebruiken?

Elegantthemes templates

Elegantthemes templates

WordPress is voor een blog of een website voor fotografen een prima Content Management Systeem (CMS), welke vrij eenvoudig is in te zetten. Niet alleen de opzet en inhoud van je site, maar zeker ook de look-and-feel bepalen het succes van je website. Een thema bepaalt dus in zekere zin de beleving van je bezoeker en maakt het daarmee ook een belangrijk element waar je vooraf goed over na moet denken als je een website wilt opzetten.

Een snelle zoek actie op Google levert een gigantische hoeveelheid hits op voor een WordPress theme. Op het moment van schrijven van deze blog levert een zoekactie op de term “WordPress theme” 70.800.000 hits op ! Vele bedrijven zijn gespecialiseerd in het maken en verkopen van themes. Het heeft niet zoveel zin om een opsomming te maken van deze bedrijven, aangezien vele blogs dit al voor mij hebben gedaan. Kijk bijvoorbeeld eens op showmedia.nl.

Je kunt ook nog helemaal los gaan op de website van WordPress zelf. Er is een speciale Themes sectie ingericht.

Elegantthemes.com voor WordPress sites

Ik heb, zoals in de titel omschreven, zelf gekozen voor het thema Divi2.0 van Elegant Themes. Dit is wel een betaalde theme, maar daar mag je dan ook wel functionaliteit en uiterlijk voor terug verwachten. Voor 69 dollar krijg je bij Elegant Themes toegang tot momenteel 87 themes en verschillende plugins. Aanmelden en afrekenen is eenvoudig en geeft je direct toegang tot al het materiaal. Elegantthemes geeft dan ook meteen toegang tot de bronbestanden en Photoshop bestanden. Deze kun je dan weer gebruiken om je eigen aanpassingen door te voeren.

Divi2.0

Divi2.0

Het nieuwste template van elegantthemes.com

Maar waarom dan het Divi2.0 template? Het antwoord op die vraag is voor mij eigenlijk simpel. Enerzijds is het het meest actuele allround thema die elegantthemes momenteel uitgeeft en wordt op haar eigen website omschreven als “The smartest en most flexible theme”. Anderzijds sprak de uitgebreide functionaliteit mij aan, aangezien ik voor de toekomst van richarddijkstra.nl nog niet weet welke elementen ik op de website in een later stadium nog zou willen toevoegen. Om een idee te krijgen van de mogelijke functionaliteit kun je doorklikken naar de demo site.

Vooral de portfolio mogelijkheid en de projecten indeling spraken mij aan om te gebruiken op mijn website. Mijn fotografie werk heb ik ingedeeld in projecten en hoop later nog eens een heel portfolio samen te stellen.

Nog tips voor mooie themes?

Hebben jullie nog tips voor mooie themes of blog post waar hierover wordt geschreven? Laat dan hieronder even een reactie achter.

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde posts

Monarch: nieuwe social plugin voor WordPress

Monarch: nieuwe social plugin voor WordPress

Elegant Themes (ook de maker van het theme van deze site) heeft het al een tijd geleden aangekondigd: “we zijn bezig om een social sharing plugin te ontwikkelen”. Hij is sinds gisteren uit en ze noemen ‘m: “Monarch”. In deze blog een korte eerste indruk van deze krachtige plugin.

Lees meer
Nieuwe briljante plugin: Justified image grid

Nieuwe briljante plugin: Justified image grid

Sinds de oprichting van mijn website ben ik op zoek geweest naar een goede plugin om mijn foto’s te kunnen showen aan de wereld. Ik heb hier flink mee geëxperimenteerd en ben uiteindelijk bij Justified Image Grid blijven hangen. De beste plugin voor je foto’s in Wordpress.

Lees meer
Serie: WordPress gebruiken voor je eigen site.

Serie: WordPress gebruiken voor je eigen site.

Wordpress.com of wordpress.org, een eigen blog of een online blog? Het klinkt allemaal ingewikkeld. Welke variant kun je waarvoor gebruiken? En wat nou als ik eenvoudig een eigen blog op wil zetten, hoe doe ik dat dan? Dit waren allemaal vragen die ik ook zelf had...

Lees meer