Monarch: nieuwe social plugin voor WordPress

23 okt 2014 | Wordpress | 0 Reacties

Elegant Themes (ook de maker van het theme van deze site) heeft het al een tijd geleden aangekondigd: “we zijn bezig om een social sharing plugin te ontwikkelen”. Hij is sinds gisteren uit en ze noemen ‘m: “Monarch“. In deze blog een korte eerste indruk van deze krachtige plugin.

Monarch social plugin

En natuurlijk moet je die dan ook meteen installeren en uitproberen. Niets van dat geneuzel van eerst op een test site proberen. Nee, we zetten ‘m gelijk live en gaan ermee aan de slag. De plugin kent een vijftal mogelijkheden om social buttons te laten zien: Inline, pagina, widget, fly-in en pop-up (zie screenshot van het artikel).

Mogelijkheden

Op de site van Elegent Themes kun je alle mogelijkheden bekijken, maar ik wil er hier toch specifiek een aantal uithalen. Op deze pagina zie je bovenin de standaard share buttons staan voor Facebook, Twitter, en Google+. Dit is omdat ik niet meer netwerken heb geselecteerd. Monarch ondersteunt bijna 30(!) netwerken, waarvan sommigen via een API het aantal volgers automatisch kan opvragen.

Ook handig in het gebruik is dat je een zogenaamde “shortcode” kan maken om deze vervolgens ergens in je blog post te plakken. Zoe heb ik tijdens het schrijven van deze post even snel deze buttons aangemaakt en middels een shortcode ingevoegd. Dit geldt overigens alleen voor de “social follow” functie.

De look-and-feel van de buttons zijn eindeloos in te stellen. Rond, vierkant, animated, eigen kleuren…..you name it: alles is mogelijk. Bekijk hier de demo!

Verder testen

De plugin staat sinds vandaag op mijn site en ik heb de standaard functionaliteit ingesteld om te testen. Ik zal de komende tijd gebruiken om mezelf verder te verdiepen in de mogelijkheden van deze plugin. Zijn er mensen die deze plugin ook gebruiken en tips hebben, dan zijn deze meer dan welkom.

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde posts

Nieuwe briljante plugin: Justified image grid

Nieuwe briljante plugin: Justified image grid

Sinds de oprichting van mijn website ben ik op zoek geweest naar een goede plugin om mijn foto’s te kunnen showen aan de wereld. Ik heb hier flink mee geëxperimenteerd en ben uiteindelijk bij Justified Image Grid blijven hangen. De beste plugin voor je foto’s in Wordpress.

Lees meer
Serie: WordPress gebruiken voor je eigen site.

Serie: WordPress gebruiken voor je eigen site.

Wordpress.com of wordpress.org, een eigen blog of een online blog? Het klinkt allemaal ingewikkeld. Welke variant kun je waarvoor gebruiken? En wat nou als ik eenvoudig een eigen blog op wil zetten, hoe doe ik dat dan? Dit waren allemaal vragen die ik ook zelf had...

Lees meer
Mooi thema voor WordPress: Divi 2

Mooi thema voor WordPress: Divi 2

Als je voor je Wordpress op zoek bent naar een mooi thema waar je alle kanten mee op kunt: zoek niet verder! ElegantThemes.com heeft een aantal weken geleden versie 2 van het populaire thema Divi uitgebracht. Waarom een thema gebruiken? Wordpress is voor een blog of...

Lees meer