Lightroom probleem: hoe te gebruiken samen met Photos app?

24 jul 2015 | Fotografie | 1 reactie

Adobe Lightroom

Mijn foto’s zijn belangrijk genoeg voor me om ze netjes te bewaren en om ervoor te zorgen dat ik een goede backup voorziening heb. Maar wat nou als ik de foto’s in verschillende apps en locaties heb staan? Hoe kan ik dan snel de juiste vakantie kiekjes terugvinden tussen alle fotoshoots van modellen en landschappen? Mijn probleem: hoe gebruik ik Adobe Lightroom samen met de Photos app op de Mac, iPad en iPhone? Help!

Huidige Lightroom workflow en foto opslag

Momenteel heb ik 2 bronnen waar mijn foto’s ontstaan: mijn GX7 levert RAW bestanden op en gaan Lightroom in en daarnaast schiet ik natuurlijk veel foto’s met mijn iPhone en deze verdwijnen in de Photos app.

Schermafbeelding 2015-07-24 om 15.39.55In een eerder artikel heb ik al eens omschreven hoe mijn workflow eruit ziet voor de foto’s die ik maak met mijn GX7. Vanaf het begin hanteer ik deze workflow strak, want anders verzand ik in een onoverzichtelijk geheel. Deze workflow levert verschillende publiceerbare foto’s op uit verschillende categorieën. 3 Sterren zijn meestal de persoonlijke foto’s die ik in de familie en vrienden kring wel eens wil delen en de 4 sterren foto’s redden het tot mijn website of andere sociale kanalen.

Sinds de komst van de nieuwe photos app op de Mac en iOS ben ik erg gecharmeerd geraakt van het gebruik en de interactie met andere apps. Vooral het delen naar andere media en de overzichtelijke tijdlijn spreken mij erg aan in het gebruik van de app.

Mijn uitdaging met de foto’s

iPhone_6-Template-White-RamotionUit mijn workflow komen 3-sterren en 4-sterren foto’s rollen, die ik heel waarschijnlijk later wel wil gaan delen met mijn iPhone. Daarom zou ik graag deze foto’s in de photo app zetten (importeren?), zodat ik ze gemakkelijk bijvoorbeeld via whatsapp of facebook kan delen. Alleen dan staan deze foto’s dus zowel in Lightroom als RAW als in de photos app als JPEG. Dat is niet zo erg, want ik kan ze in de photo app toevoegen aan een collectie “geimporteerd vanuit Lightroom” zodat ik ze later allemaal terug kan vinden en weer verwijderen.

Ook de iCloud fotobibliotheek vind ik super handig in het gebruik, omdat je dan automatisch op al je iOS devices dezelfde foto’s hebt staan. Je kunt ze zelfs editten waarna de veranderingen ook worden gesynchroniseerd naar al je andere iOS apparaten.

Ik wil graag de 2 werelden bij elkaar brengen…..

Wie heeft de oplossing?

Ik zou graag de onderstaande punten in mijn workflow hebben. Wie heeft de oplossing?

  • 3-sterren en 4-sterren foto’s uit Lightroom ook beschikbaar in photo app;
  • exporteren vanuit Lightroom van 3-sterren en 4-sterren naar Photo app (Liefst automatisch met Automator o.i.d.)
  • Gemakkelijk te identificeren welke foto’s zijn geïmporteerd in Photo’s app, omdat ik een hekel heb aan meerdere exemplaren van foto’s op verschillende plekken.

Wie-o-wie kan mij helpen met bovenstaande punten? Opmerkingen en oplossingen hieronder worden zeer op prijs gesteld!

1 Reacties

1 Reactie

  1. Joas

    Helaas nog geen reacties. Ook ik ben benieuwd of dit mogelijk is! Mocht je de oplossing hebben dan houdt ik mij aanbevolen voor een tutorial/uitleg!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde posts