Kodak en Blockchain: waarom dit dé gouden formule is om diefstal van je foto’s nu écht te voorkomen

9 jan 2018 | blockchain, Fotografie | 0 Reacties

Kodak stapt in de wereld van de blockchain en cryptocurrencies en doet dat om jouw foto’s en jouw rechten te beschermen. Kodak rekent once-and-for-all af met het illegaal publiceren van foto’s zonder toestemming van jou als fotograaf. En dit is hoe ze dat wil gaan doen.

Dit kan toch wel een héél bijzonder moment zijn in de werelden van fotografie en blockchain, want het bedrijf KODAK brengt ze binnenkort namelijk samen. In een persbericht heeft het bedrijf laten weten dat ze met haar KODAKOne platform en KODAK Cryptocurrency jouw creatieve inspanningen gaan beschermen. En dat is wel redelijk uniek te noemen, want tot nu toe is dat nog niemand gelukt. Maar hoe gaat KODAK dat dan doen?

Het KODAKOne Image Rights Management Platform

Het KODAKOne beheerplatform voor beeldrechten zal een gecodeerd, digitaal grootboek met eigendomsrechten creëren voor fotografen om zowel nieuw als archiefwerk te registreren dat ze vervolgens kunnen licentiëren binnen het platform. Met KODAKCoin kunnen deelnemende fotografen deelnemen aan een nieuwe economie voor fotografie, betalingen ontvangen voor het licentiëren van hun werk onmiddellijk bij de verkoop en hun werk met vertrouwen verkopen op een beveiligd blockchainplatform.

Cutting Edge technologie

Met behulp van blockchain-technologie biedt het KODAKOne-platform continu webcrawl om het IP-adres van de in het KODAKOne-systeem geregistreerde afbeeldingen te bewaken en te beschermen. Wanneer het gebruik van afbeeldingen zonder licentie wordt gedetecteerd, kan het KODAKOne-platform het postlicentieproces efficiënt beheren om fotografen te belonen.

Deze community wordt ondersteund met een reeks unieke voordelen die alleen beschikbaar zijn door de uitgifte van KODAKCoin cryptocurrency via een SEC Gereglementeerde Initial Coin Offering (ICO).

Een systeem om jouw foto’s te beschermen en om daadwerkelijk betaald te worden voor iedere foto die gebruikt wordt. Mijns inziens is dit revolutionair te noemen. Ik volg de ontwikkelingen van de blockchain op de voet en dit komt mooi samen met mijn passie voor fotografie.

Dit is dus meer dan voldoende voer voor mij om de ontwikkelingen van Kodak op dit gebied van de licenties, betalingen en crawling te volgen.

Heb jij voorbeelden van oneigenlijke publicatie van jouw foto’s, of zie jij zelf ook het revolutionaire wat Kodak hiermee wil bereiken? Laat dan even een bericht achter hieronder?

Foto van Nathan Anderson via Unsplash

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang automatisch mail als er een update is.

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde posts