Kleurrijke sunset in Ypenburg

28 jul 2017 | Fotografie | 2 reacties

Foto vrijdag

Kleurrijke sunset in Ypenburg

28 jul 2017

Deze locatie aan de Ypenburgerplas heb ik al vele maken gefotografeerd, maar het verveelt me nooit. In een eerdere post heb ik al eens geschreven over de verschillende situaties, lichtsterkte, kleuren en weer. Dit zorgt ervoor dat de plas er iedere keer weer anders bij ligt. Dit keer een oude foto van de plas.

Foto van de dag: Sunset aan de Ypenburger plas (klik voor groter exemplaar)

Fotospot

Panasonic GX8 + 12-35mm f/2.8 @ ISO200, f11, 30s.

Deze foto heb ik geschoten vanaf een stijger aan het einde van de Van Duynwater straat. Dit is een publieke steiger en dus vrij toegankelijk. Gelukkig kwam de bewoner nog even kijken wat er allemaal gebeurde aan de rand van zijn achtertuin. Een beetje sociale controle is niets mis mee! Bekijk hier de andere foto’s van Ypenburg.

2 Reacties

2 Reacties

 1. José Middelhuis

  Leuk om weer eens wat te horen Richard en een mooie plek daar helaas een beetje ver weg voor mij.
  Gebruik je (Nik) filters? Zelf vindt ik het iets “too much” maar smaken verschillen natuurlijk.
  Kun je eens laten weten hoe jij je camera hebt ingesteld in het menu en welke voorkeuze toetsen je gebruikt etc. Dat zou ik een echte aanvulling vinden.

  Antwoord
 2. Richard

  Hoi José, dank voor je bericht. Ik maak zeer zelden gebruik van NIK filters en binnenkort helemaal niet meer, want Google support deze software niet meer. Voor deze foto heb ik gebruik gemaakt van een statief en heb 5 verschillende opnames gemaakt met 5 verschillende belichtingen (-2,-2,0,+1,+2EV) die ik later heb samengevoegd in Photoshop tot een HDR opname. Ik maal zelf bijna nooit gebruik van voorkeuze toetsen, want ik schiet meestal gewoon in de M-stand van de camera. Zeker bij dit soort opnames.
  Maar dank voor de tip! Ik zal bij de komende Vrijdag Foto wat meer achtergrond informatie geven.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde posts