Karakteristieke Haagse ooievaar op het dak van het stadsdeelkantoor

17 aug 2015 | Fotografie | 0 Reacties

Misschien ben je er al vaker langs gereden en dacht je (net als ik): “wat doet die gekke vogel daar op dat dak”. vrijdagavond ben ik even snel naar het station Den Haag Ypenburg gereden om wat foto’s te maken en toen stond dat gekke ding op het dak me weer aan te kijken. Na een beetje speurwerk kwam ik erachter dat dit een vliegende ooievaar is en onderdeel uitmaakt van het ventilatiesysteem van het stadsdeelkantoor.

Haagse ooievaar op het stadsdeelkantoor

In het AD heeft ooit een artikel gestaan over deze bijzondere ooievaar. Ook op de website van Ypenburg zelf kun je de achtergrond bij deze ooievaar lezen die elf meter hoog en tien meter lang is en een gewicht heeft van acht ton.

Blijkbaar richt dit beest zich vanzelf in de wind en zorgt ervoor dat uit de vleugels de vervuilde lucht uit het kantoorgebouw wordt afgevoerd. Grappig om te weten. Als je goed oplet als je er langsrijdt zul je ook zien dat hij iedere keer in een andere richting staat.

Avondfoto’s in de wijk gemaakt.

Bij het stadsdeelkantoor heb ik paar mooie avondfoto’s kunnen maken.

wpid4594-RAD-20150814-1150086-Edit-Edit.jpg

Wil je meer foto’s uit  de wijk bekijken? Klik dan hier voor een overzicht van de pagina’s over Ypenburg. Wie weet er in de wijk Ypenburg nog meer karakteristieke objecten of gebouwen te vinden? De verkeerstoren, skyline en vliegende ooievaar zijn nu bekend. Weet jij nog meer? Laat dan even een bericht achter hieronder.

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde posts