Het is stil, maar het blog bestaat nog!

16 jul 2017 | Fotografie | 0 Reacties

Maanden geleden heb ik de laatste post geplaatst genaamd “5 redenen waarom ik met een MFT systeem fotografeer” en sindsdien is er niet veel meer gebeurd hier. Ik dacht dat het wel netjes zou zijn om een klein teken van leven te geven aan mijn trouwe volgers (?) en meteen een kleine doorkijk te geven van mijn nieuwe ideeën.

Ik heb al eerder beschreven: ik heb veel te weinig (priori)tijd voor het onderhouden van mijn blog en dat knaagt en het zint me totaal niet!

Het eerste idee voor mijn website

Toen ik startte met mijn website in februari 2014 schreef ik in mijn eerste post dat ik over 3 onderwerpen zou schrijven: WordPress, Social Media en Fotografie. En gaandeweg de tijd zijn er al flink wat artikelen hierover voorbij gekomen. Het onderwerp WordPress bleef altijd al een beetje achter, maar social media en fotografie voerden flink de boventoon. Ik heb gemerkt dat mijn interessen altijd al breder lagen dan deze drie onderwerpen en dat de laatste tijd er verschillende onderwerpen bij zijn gekomen. Vandaar dat het tijd is voor een verbreding van dit blog.

Tijd om de focus wat te verbreden

In de huidige tijd met alle technologische mogelijkheden is iedereen op zoek naar de handige tools om te gebruiken voor zowel werk als privé. En ook ik ben daar geen uitzondering op en ben continu op zoek naar handige middelen en technieken om het leven simpeler te maken. De mogelijkheden zijn tegenwoordig immers bijna eindeloos. Of je nu op zoek bent naar een mooie app om je dagboek bij te kunnen houden, of een nieuwe plugin om je foto’s op je site beter te kunnen laten zien. Tegenwoordig hoef je maar 1 of 2 minuten rond te struinen op Google en je hebt alle antwoorden en links naar downloads.

Zoals ik aangaf ben ik hier geen uitzondering op en ben voortdurend op zoek naar interessante technieken en apps. Vandaar dat ik hier op mijn site ook een nieuwe categorie aan heb gemaakt: Productiviteit. Ik zoek namelijk constant naar technieken om het leven eenvoudiger en leuker te maken.

De eerste post in deze nieuwe categorie zal gaan over een nieuwe schrijf app genaamd Bear.

De meest gelezen posts van mijn site

Na een lange tijd is het goed om eens achterom te kijken naar wat ik allemaal met deze site heb gedaan. Ik herinner me een post waarin ik schrijf dat ik benieuwd ben van de impact van je online aanwezigheid. Ik denk dat ik binnenkort hier eens een post over ga maken en ik beperk me nu maar even tot de statistieken van de site zelf.

Natuurlijk kijk ik af en toe welke pagina’s de meeste aandacht trekken op mijn site en waar alle bezoekers vandaan komen. Hiervoor heb ik een Google Analytics account draaien en die houdt eigenlijk constant de bezoeken in de gaten. Je kunt daar werkelijk alles vinden: aantal bezoekers, demografie, gebruikte technieken you-name-it! Hieruit blijkt heel duidelijk dat de meeste bezoekers op zoek zijn naar informatie over het Micro Four Thirds (MFT) systeem van Panasonic en Olympus. En dit is ook eigenlijk waar het allemaal mee begonnen is.

Ik denk dat ik toch maar eens de serie over MFT fotografie ga updaten ?.

Schrijf je nog niet uit van de nieuwsbrief, gooi je RSS feed nog niet weg, want de komende tijd zal ik echt weer wat foto’s, blogposts, en andere interessante zaken posten. Eerstevolgende: bear writing app.

/totdevolgende

0 Reacties

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Schitterende nieuwe schrijf app: Bear writer - Richard Dijkstra - […] ik in mijn vorige post al aangaf zal ik wat vaker schrijven over andere zaken dan Fotografie, sociale media…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde posts