Ik stop met e-mailen, ik gebruik vanaf nu INBOX van Gmail.

13 aug 2015 | Sociale media | 3 reacties

Dit is artikel 1 van 3 uit de serie Ik gebruik INBOX van Gmail

Ik denk dat je het wel herkent in je dagelijkse leven: je hebt een overvolle mailbox die je irriteert. Je gaat op zoek naar andere wegen om met elkaar te communiceren en laat de Inbox volstromen. Dan maar via Facebook, twitteren of snel even wat bestanden oversturen via Wetransfer. Maar dan raak je al snel het overzicht kwijt, zeker als je je dagelijkse taken ook nog eens bijhoudt in een takenplanner als Evernote of Remember The Milk. Ik merk dat ik iedere keer weer terugval op de enige stabiele postbus die ik ken: mijn mailbox! Maar ik stop nu met e-mailen, ik ga INBOX gebruiken!

Waarom INBOX by Gmail?

Google Gmail IconIk heb een hele tijd geleden al in de media gelezen dat Google met een dienst was gekomen. Toentertijd moest je nog een aanvraag doen voor deelname en dat heb ik toen meteen gedaan. Eigenlijk heb ik er niet serieus naar gekeken en, zoals vaker, alleen maar even gesnuffeld aan de nieuwe functionaliteit.

Die nieuwe functionaliteit houdt in dat je met de app op je iPhone, iPad, Android of browser:

 • gewoon kunt mailen;
 • Je taken kunt afhandelen;
 • Reminders kunt sturen naar jezelf en ze snoozen tot een bepaalde tijd of plaats.

Waarom ik stop met traditionele e-mail

INBOX-mockupE-mail, ook wel Electronic mail, stamt uit het jaar 1971 en is door Ray Tomlinson geïntroduceerd toen hij zijn eerste e-mail verstuurde. In die tijd konden er alleen tekstberichten worden verstuurd, maar al heel wat jaren kunnen er ook bijlagen aan gehangen worden.

E-mail is, zeker sinds de komst van social media en andere berichten services, een wat ouderwets medium geworden. Ik bedoel: hoe vaak nog schrijf je een echte brief met een inleiding, boodschap en afsluitende groet en verstuur je die via de reguliere post of de electronische post? Juist jah…..bijna niet meer.

Ook ik maak er steeds minder gebruik van en verkies vaak de sociale kanalen om contact op te nemen met leveranciers, webshops, instanties en vrienden en familie. Ik gebruik mijn e-mail box alleen nog maar om reminders naar mezelf te sturen voor zaken die ik echt niet mag vergeten. “Stuur maar even een mailtje, dan kom ik er later op terug…”.

En hier komt de nieuwe dienst van Google in het vizier: “INBOX by Gmail

Het is tijd om het roer om te gooi en vanaf vandaag wordt deze app mijn grootste vriend. Ik houd jullie op de hoogte in deze serie. Gebruik je INBOX ook? Laat dan even een bericht achter hieronder.

Navigeer binnen de serieIk kijk nu anders naar de overvolle inbox van INBOX >>

3 Reacties

3 Reacties

 1. ErikJan1

  Eerder even geprobeerd. In eerste instantie aardig, tot ik ontdekte dat Inbox geen labels maakt maar mappen aanmaakt. En ineens had ik een waslijst aan mappen in Outlook staan. Exit Inbox
  Ik gebruik nu Cloudmagic, veel beter. Je kan bv in 2 klikken mailtjes in bv Evernote opslaan.

  Antwoord
  • Richard Dijkstra

   Dank voor je bericht ErikJan!
   Ik ben inderdaad ook eerder tegen het fenomeen aangelopen dat Outlook van al je labels folders maakt. Outlook kan simpelweg niet omgaan met de labels en conversaties van Gmail. Daarom gebruik ik ook geen outlook meer 😉
   Ik zal de Cloudmagic reminder in mijn INBOX aan het label “nog uitzoeken” hangen en snoozen voor over een week. Dank voor de tip!

   Antwoord
   • ErikJan1

    Het kan idd ook aan Outlook liggen. Maar ik vind Outlook nog steeds veruit het meest veezijdige programma voor op de laptop. De interface van Gmail zelf is waardeloos (chaotisch, onoverzichtelijk).
    Ik gebruik geen labels meer, dus ook het probleem niet. In Outlook heb ik de Lookeen add in, met een zoekfunctie die labels onnodig maakt.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde posts

Nieuwe website voor spiegelloos.nl: magazine style

Nieuwe website voor spiegelloos.nl: magazine style

Enkele weken geleden heb ik in een post al aangekondigd dat ik met een nieuw initiatief bezig was. Ik schrijf hands-on reviews van systeemcamera’s en de bijbehorende lenzen en doe dit samen met Foka Superstore uit Rotterdam. De website Spiegelloos.nl heb ik gisteren in een nieuw jasje gestoken en zal in deze post kort uitleggen wat er achter de site zit.

Lees meer