HDR foto in het Deltion in Zwolle

4 jul 2014 | Fotografie | 0 Reacties

HDR foto’s maken is een tak van sport van de fotografie die vanaf het begin mijn aandacht heeft. Tijdens de Homeride, waar ik in het weekend van 26 juni 2014 heb meegedaan, zijn we in het Deltion College in Zwolle terecht gekomen.

Warm onthaal in de hal van Deltion

Warm onthaal in de hal van Deltion

Warm onthaal bij een spatje regen

Beneden in de hal werden alle renners warm onthaald en begeleid naar de pasta maaltijd op de tweede verdieping. Na een flinke rit, met aan het eind een spatje regen, was dit voor de renners een goed vooruitzicht. Het was voor ons team even wachten, maar uiteindelijk kwamen de twee renners ook keurig op tijd binnen en kon het hele team naar de 2e verdieping voor de warme maaltijd.

Nog even snel een HDR’etje

Boven op de tweede verdieping was aan de ene kant van de hal de ingang van het restaurant, maar aan de andere kant was een lege gang. Misschien ken je wel: je ziet ineens in je ooghoek een compositie die wel eens een mooie foto op kan leveren. Je wordt er als vanzelf naartoe getrokken. Ik maakt snel even een zijstapje naar het andere eind van de gang en ging precies in het midden van de balustrade staan. Er was weinig licht (rond 7 uur tijdens een regenbui) dus uit stand op f2.8 een serie van 3 foto’s genomen. Zonder te controleren ben ik meteen naar het restaurant gelopen en zou later bij thuiskomst wel zien of het iets had opgeleverd.

De nabewerking maakt vaak de plaat

2e verdieping Deltion College Zwolle

HDR: 2e verdieping Deltion College Zwolle

De volgende dag thuis, kwam ik tijdens het inladen van de foto’s, weer deze serie tegen. Ik heb meteen in Lightroom de 3 foto’s samengevoegd en in Nik software bewerkt tot een HDR. Eigenlijk is er aan de foto daarna niet veel meer veranderd. Een klein beetje contrast en een groen nooduitgang bordje heb ik nog verwijderd. Zeker bij een compositie als deze, vind ik het feit dat er zoveel detail te zien is op de foto, het mooie aan een goede HDR foto. Ik heb op internet in diverse artikel gelezen dat er zeker op het gebied van de nabewerking nog heel veel te halen valt. Binnenkort ga ik in mijn project HDR fotografie me hier verder in verdiepen. Kijk anders ook eens op de site van Michiel Buijse. Die weet wel platen te maken!

Heeft er iemand in de tussentijd nog goede tips of URL’s over het deelgebied HDR?

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde posts