Gewone foto’s zijn soms óók bijzonder

29 jan 2016 | Fotografie | 0 Reacties

Als fotograaf ben je altijd op zoek naar bijzondere locaties en beelden. Je wil graag dat de foto’s die je maakt of bekijkt een bepaald “wow” effect opleveren. De foto’s moeten echt iets met je doen toch? Vaak gaan we dan ook op zoek naar een bijzondere plek of een ver oord om dat beeld vast te leggen met als doel om een emotie op te roepen. Maar het kan ook anders: gewone foto’s kun je met goed kijken en analyseren óók bijzonder maken. Zie hier een kort voorbeeld.

Uit het archief van de 500px photowalk

De foto die bovenaan dit artikel geplaatst is, heb ik gemaakt tijdens de 500px Amsterdam photowalk van 2014. Ik kwam deze foto zojuist tegen en heb ‘m in mijn foto bewerkingsprogramma eens goed bekeken. Eventjes in full screen gekllikt, stoel losgekoppeld om achterover te kunnen zakken en met de handen achter het hoofd, even lekker lui hangend, de ogen over het beeld laten gaan.

Ogenschijnlijk is dit een eenvoudig tafereeltje ergens in een hoek van een straat in Amsterdam. Je kent het wel: hoe donkerder de hoek, hoe meer kans je maakt dat er flink wat graffiti achtergelaten is. Klein lampje aan het plafond en een flinke boom op de voorgrond die het verlaten beeld compleet maakt.

RAD-20140906-1090706-Edit2-Edit.jpg

Niets is wat het lijkt…

Bij het schieten van deze foto vroeg ik me al af wat er achter het hek zou zijn. Het was te donker om naar binnen te kijken, dus nadat de foto gemaakt was ben ik doorgelopen. Als je nu nog een keer goed kijkt, zie je aan de rechterkant van de muur een brievenbus zitten. Pal rechts daarnaast zit een deur met een deurknop en bovenin de deur zit een kijkvenster. Alles onder een dikke laag graffiti.

Er schuilt meer achter dit hek en deze voordeur. En het blijkt maar weer eens: “Niet is wat het lijkt” en “Achter iedere foto zit een verhaal”.

Een paar foto’s van de walk

Hieronder nog een aantal foto’s die ik tijdens de 500px Photowalk van 2014 heb gemaakt.

Foto’s van mede walkers

Dit zijn een paar foto’s uit een Fllickr groep waarin de foto’s van enkele medewandelaar zijn opgenomen.

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde posts