Fotoserie: waarom fotografeert men met tablets?

25 jan 2015 | Fotografie | 0 Reacties

Je herkent het waarschijnlijk wel: mensen die met hun tablet naar de hemel gericht staan om een mooie foto te maken van bijvoorbeeld een kerk, molen of een gebouw. Vanaf het moment dat die tablets uitkwamen heb ik me verbaasd over de hoeveelheid fotografen die hiermee fotograferen. Waarom eigenlijk? In deze serie zie je “de tablet shooters” die ik gefotografeerd heb.

“Tablet shooters”

Het blijft een bijzonder fenomeen: “tablet shooters”. Sinds de komst van de tablets zie je meer en meer van die dingen in het straatbeeld komen. Zeker de toeristen om je heen in zowel binnen- als buitenland maken veelvuldig gebruik van de belabberde resolutie die uit zo’n tablet te persen is. Verder dan een schamele 5 megapixels komt men met die tablets nog niet en dat betekent dat je sowieso beter met je smartphone een foto kunt maken dan met je tablet.

Voordelen van een tablet?

En toch heeft een tablet enkele voordelen t.o.v. zijn concurrenten. Bijvoorbeeld het grotere scherm. Er zullen wellicht mensen zijn die niet goed overweg kunnen met de kleine schermpjes achterop een camera of op je smartphone. Dan is het relatieve grote scherm een uitkomst. Een ander voordeel van een tablet is, dat je hem op dat moment bij je hebt, want de volgende stelregel geldt nog steeds: “De beste camera is de camera die je bij je hebt”. Helaas laat de kwaliteit van de foto’s vaak te wensen over en daarom begrijp ik ook niet dat men met een tablet fotografeert. Pak dan op z’n minst je Smartphone of je oude Canon Ixus.

Hieronder mijn foto’s van “tablet shooters”.

Bekijk hier mijn andere meest recente foto’s. Op- en aanmerkingen zijn uiteraard welkom in een bericht hieronder.

0 Reacties

0 reacties

Gerelateerde posts