Fotoserie: de verschillende kanten van Den Haag

26 apr 2015 | Fotografie | 0 Reacties

Den Haag kent vele gezichten. In het centrum is het op donderdag tijdens koopavond erg druk, maar op zondagochtend lijkt het wel uitgestorven. Vooral ’s avonds kent Den Haag vele mooie verlichtte plekjes. In dit artikel de vele gezichten van Den Haag, gezien door de lens van mijn camera.

Den Haag, mooie stad achter de duinen

Na 2 jaar actief fotograferen heb ik inmiddels een flink aantal foto’s van de stad gemaakt. Onder verschillende omstandigheden heb ik de meest uiteenlopende genres geprobeerd en losgelaten op de stad. Gek genoeg heb ik het strand van Scheveningen (nog) niet zo vaak op de kiek gezet, terwijl dat toch een perfecte stek is om bijvoorbeeld de ondergaande zon te fotograferen, of om mooie straatfoto’s te maken. Misschien dit seizoen maar eens een avondje langs gaan.

Dit is een prima moment om eens de verschillende kanten van Den Haag op te nemen in één artikel.

Vroeg in de ochtend

Natuurlijk is de Hofvijver de meest bekende plek van Den Haag. Ook op het binnenhof is het vaak raak en dan niet alleen door toeristen die ons land komen bezoeken. Ik ben een keer op een vroege zondagochtend de stad in getrokken en heb de stad van een andere kant leren kennen.

 

HDR en avondfotografie

HDR fotografie heeft altijd mijn aandacht getrokken en voor dit onderwerp kun je in Den Haag ook prima terecht. Of het nu een skyline is die mooi verlicht is, of een simpele straat view; het levert in het avondlicht toch altijd weer een extra “wow-effect” op.

 

De hoek van Ypenburg

Helemaal aan de andere kant van Den Haag, gezien vanaf de kust, ligt de wijk Ypenburg met de Ypenburger plas. Een prima plaats om in de avond te fotograferen. Aangezien dit vlakbij mijn uitvalsbasis is, is het makkelijk om na het werk nog snel even een aantal foto’s te schieten.

 

Mocht je nog een leuke of mooie stek weten in Den Haag, of een bijzonder evenement, dan houd ik me altijd aanbevolen. Laat even een bericht achter.

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde posts