Foto7daagse 2016 dag2: Oranje

29 mrt 2016 | Fotografie | 0 Reacties

Vandaag de tweede opdracht van de foto7daagse 2016 met als thema: “oranje”. In een eerdere post heb ik aangegeven wat de foto7daagse is. Vorig jaar heb ik ook meegedaan en dit jaar vanaf tweede paasdag is dit weer los gegaan. Zie hier de opdracht en mijn uitwerking van dag2.

De opdracht van dag 2: “Oranje”

Vanochtend rond de klok van 6 uur viel de tweede opdracht van de 2016 editie in de mailbox:

Goedemorgen Richard,

Zo, de kop is er af. De Foto7daagse is met een mooie start, maar wel laag bij de grond, begonnen. Wat is het geweldig om zoveel mensen te zien die meedoen aan de Foto7daagse. Van (ver)gevorderde fotografen tot mensen die het leuk vinden om in deze week met hun mobiel een foto te maken. Het doel van de Foto7daagse is dan ook om gewoon lekker aan de slag te gaan en de wereld om je heen weer eens anders te bekijken. Op dit moment krijgen 5000 mensen de mail met de opdracht, een record!

Verderop in deze mail laat ik je wat foto’s zien die deelnemers hebben gemaakt in het kader van de opdracht van gisteren.

Verderop vind je ook informatie over het vervolg van de Foto7daagse, de Foto7weekse (waar je nu met korting voor in kan schrijven!).

Vandaag gaan we aan de slag met opdracht 2. Deze keer een kleur. Een kleur die mij aan het hart ligt, want die kleur zit niet voor niets in het HeelHollandFotografeert logo 🙂

De opdracht van vandaag is dan ook:

“Oranje”

Wat is nu precies de bedoeling? Je maakt een foto met als thema “Oranje”. Ik laat het helemaal aan je creativiteit, je kan vast wel iets vinden dat oranje is, toch?

Veel plezier vandaag met deze tweede opdracht en weer tot morgen! Mischa

Mijn uitwerking voor de tweede dag

Met een drukke werkdag, waarbij je vrij weinig tijd hebt (of inruimt) om te fotograferen, is het toch best lastig gebleken om aan de opdracht te werken. Ik merk dat ik onderweg naar huis in de auto hard aan het nadenken ben hoe ik de opdracht van de dag kan invullen. Ik kijk bewust nog niet in de Facebook groep, want dan loop ik het gevaar om tegen veel ideeën aan te lopen.

IMG_0645

In de auto nog even getwijfeld om weer binnen het thema “auto” de foto te maken. Na thuiskomst heb ik toch nog maar de foto van het poppetje boven de box gemaakt en dat is uiteindelijk mijn inzending geworden.

Mijn inzendingen van de hele week

(gaandeweg de week zullen hier alle foto’s verschijnen)

Navigeer binnen de serie<< Foto7daagse 2016 dag1: Laag bij de grondFoto7daagse 2016 dag3: Uit de koelkast >>

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde posts