Foto7daagse 2016 dag1: Laag bij de grond

28 mrt 2016 | Fotografie | 0 Reacties

Vandaag de eerste opdracht van de foto7daagse 2016 met als thema: “Laag bij de grond”. In een eerdere post heb ik aangegeven wat de foto7daagse is. Vorig jaar heb ik ook meegedaan en dit jaar vanaf tweede paasdag gaat het weer los. Zie hier de opdracht en mijn uitwerking van dag1.

De opdracht van dag 1: “Laag bij de grond”

Vanochtend rond de klok van 6 uur viel de eerste opdracht van de 2016 editie in de mailbox:

Goedemorgen Richard,

Ook zo’n zin in de Foto7daagse? We gaan eindelijk van start. De afgelopen twee dagen konden jullie al opwarmen.

Gedurende 7 dagen krijg je iedere ochtend een mail van mij met iedere keer een andere opdracht. Je gaat lekker aan de slag om de wereld anders te bekijken en op de foto te zetten. Iedere dag krijg je in deze mail de opdracht en nog meer. Verderop staat namelijk een goede fotografietip en de veelgestelde vragen. Maar ook hoe je na de Foto7daagse verder kan met leuke fotografie opdrachten.

Maar eerst een kleine fototip: In de nacht van zaterdag op zondag ging de klok naar zomertijd. Vergeet je de klok van je camera niet?

We gaan van start met de 3e Foto7daagse. Dus, vandaag de eerste opdracht en die is……

“Laag bij de grond”

Wat is nu precies de bedoeling? Je maakt een foto met als thema “Laag bij de grond”. Je kan je camera laag bij de grond houden om een interessante foto te maken of je fotografeert iets dat laag bij de grond is. Vandaag kijk je dus naar beneden 🙂

Veel plezier vandaag met deze eerste opdracht, Mischa

Mijn uitwerking voor de eerste dag

Het is wel even een moeizame start zo op de eerste dag. Natuurlijk staan de camera’s klaar en zijn de batterijen opgeladen (dat is overigens altijd het geval), maar het creatieve proces moet nog even op gang komen merk ik. Een doel van de foto7daagse is om anders te kijken naar de wereld om je heen en dat proberen vast te leggen in een foto. Dat is nu precies de uitdaging voor mij: anders kijken….

De foto van vandaag is, bij gebrek aan inspiratie, vlak voor de deur gemaakt. Camera goed laag bij de grond en dan een onderwerp zoeken…..

Mijn inzendingen van de hele week

(gaandeweg de week zullen hier alle foto’s verschijnen)

Navigeer binnen de serie<< De foto7daagse 2016 gaat op tweede paasdag van startFoto7daagse 2016 dag2: Oranje >>

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde posts