Facebook, Google+… al die social media sites: wat moet ik ermee?

2 mrt 2014 | Sociale media | 0 Reacties

Te veel bomen…

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Facebook, Google+, Twitter, Instagram, Flickr…noem ze maar op. En vaak zie je door de verschillende social media websites het nut niet meer. Wanneer gebruik je nu welke sites en wat zijn de verschillen? Sinds het moment dat ik mijn eigen fotoblog heb opgezet, ben ik ook bezig met mijn eigen kleine social media experiment. Ik las net even terug in mijn eerste post dat ik 3 doelen heb bij deze site. Eén daarvan is: “de impact van socal media bepalen”.

Dus: een klein eigen onderzoek naar het nut en de noodzaak van het gebruik van de verschillende kanalen. Wanneer gebruik je nou wat? Dit is de eerste post uit een serie.

De belangrijkste sites

Laat ik eens beginnen met een (beperkte) opsomming van de verschillende sites die er momenteel zijn.

Fotosites: Flickr, Picasa, Instagram, Pinterest, Photobucket, 500px
Microblogs: Twitter, Tumblr
Social Bookmarking: Delicious
Social Networking (communitysites ofwel sociaalnetwerksites): Facebook, Google+, Netlog
Social Networking voor zakelijk gebruik: LinkedIn, Xing
Social Newssites: Digg, Indymedia
Weblogs: Blogger.com, WordPress, Blogspot
Videosites: YouTube, Dailymotion, Vimeo, Vine
Datingsites: Badoo, Twoo

Bron: wikipedia (social media)

Welke social media gebruik jij?

Eigenlijk kun je in de lijst hierboven aan de hand van de categorieën al wel bepalen op welke sites je aanwezig zou moeten zijn. Ben je een actieve fotograaf en wil je al je foto’s aan de wereld laten zien, dan is Flickr de juiste site voor je. In de categorie “social networking” is bijna iedereen tegenwoordig wel actief. Alleen is het hier de vraag: “Zit je op Facebook, of zit je op Google+”. Het probleem is vaak dat je vrienden aangemeld zijn bij een andere site en dat ze dan al jouw content gaan missen. Of moet je gewoon uit iedere categorie 1 site gebruiken?

In mijn volgende post uit deze serie het antwoord op de vraag: “Als je je foto’s wil delen met je vrienden, op welke van de 6 sites moet je ze dan delen?”.

Navigeer binnen de serieDeel 2: Flickr, Instagram, 500px, Picasa, Pinterest….wat moet ik ermee? >>

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde posts

Nieuwe website voor spiegelloos.nl: magazine style

Nieuwe website voor spiegelloos.nl: magazine style

Enkele weken geleden heb ik in een post al aangekondigd dat ik met een nieuw initiatief bezig was. Ik schrijf hands-on reviews van systeemcamera’s en de bijbehorende lenzen en doe dit samen met Foka Superstore uit Rotterdam. De website Spiegelloos.nl heb ik gisteren in een nieuw jasje gestoken en zal in deze post kort uitleggen wat er achter de site zit.

Lees meer