Deel 6: Een nieuwe sensor in de MFT wereld: 20MP

19 jul 2015 | Fotografie | 0 Reacties

Dit is artikel 6 van 6 uit de serie Micro Four Thirds (MFT): wat is het precies?

Met de komst van het nieuwe GX8 model van Panasonic, is er ook een nieuwe sensor geïntroduceerd. Na lange tijd gebruik hebben gemaakt van de 17MP sensor is men overgestapt op een 20MP model van waarschijnlijk Sony. In dit artikel een kleine doorkijk naar de sensor en de camera.

Het Micro Four Thirds Systeem

Om goed te begrijpen wat het Micro Four Thirds systeem inhoud, is het handig om eerst even dit artikel te lezen. Ik heb ook een hele serie aan het MFT systeem gewijd.

Het nieuws werd door verschillende media al langer in de gaten gehouden. Op 43rumors.com viel al te lezen dat er nieuwe Sony sensoren mogelijk gebruikt zouden kunnen worden in de nieuwe Olympus en Panasonic modellen. Panasonic maakt zelf ook sensoren en er is op het moment van schrijven geen uitsluitsel te bieden over het merk sensor. Ze geven zelf alleen aan dat het om een CMOS 20MP sensor gaat.


DSLR_Adv_FT_08

Bijzonder kleine sensoren

Panasonic en Olympus zetten met hun 4/3 sensoren een speciaal soort in hun camera’s. Al langere tijd zitten ze vast aan het 16MP model, maar met de komst van de GX8 in september 2015 komt hier een einde aan. Wil je precies weten wat nou die MFT of “vier derde” sensor inhoudt? Lees dan nu even dit artikel. Vanuit verschillende media heb ik begrepen dat deze sensor beter om kan gaan met Low-light condities en dus wellicht ook iets beter gebruikt kan worden in de schemer en het blauw uur.

Voor mij persoonlijk zou het een welkome verandering zijn. Lees in dit artikel meer over Low-light, ruis en avondfotografie.

Specificaties Panasonic GX8

– 20,3 megapixel CMOS sensor (micro four-thirds)
– 4K video
– Beeldstabilisatie (dual IS)
– Lichtgevoeligheid: 100 – 25.600 ISO
– 3 inch OLED display
– Elektronische zoeker (OLED)
– Maximale sluitertijd: 1/16.000ste seconde
– Tot 8 foto’s per seconde
– SD(XC) geheugenkaartslot
– Wifi en NFC
– Gewicht: 487 gram

Navigeer binnen de serie<< Deel 5: Mijn ideale MFT setup (Camera+lens)

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde posts