Dit is waarom mijn blog een andere wending krijgt

31 dec 2020 | Algemeen | 0 Reacties

Het is hier allemaal begonnen op 9 februari 2014 en de snelle rekenaar weet dan dat mijn site ruim 6 jaar in de lucht is. Het zijn geen 6 volle jaren geweest, want vanaf 18 januari 2018 heb ik geen nieuwe updates meer geplaatst. Dat was het moment dat ik een laatste post online heb gezet over het onderwerp blockchain. In deze nieuwe post (na ruim 2 jaar 😳) leg ik de achterliggende redenen uit van de lange stilte en vertel iets over de nieuwe wending van mijn blog. Ik zal je alvast de samenvatting geven: ik wil meer lezen, schrijven en kennis delen. En ik heb een focusprobleem!

Dit was in 2014 mijn bedoeling met het blog

Op 9 februari 2014 ben ik na heel lang wikken en wegen (ik kan het mij nog haarfijn herinneren) begonnen met mijn internet avontuur. In mijn eerste blogpost kun je teruglezen dat ik mijzelf wilde richten op 3 onderwerpen: Fotografie, WordPress en Social Media. Het is eigenlijk allemaal begonnen met fotografie (pijler 1) en omdat ik mijn beelden wilde delen met de wereld ben ik daarna een persoonlijk WordPress blog gestart (pijler 2). Maar hoe breng je dan je foto’s aan de man? Ik wilde namelijk wel dat de hele wereld mijn foto’s zou kunnen zien. Dat moest op social media gebeuren en daarom ben ik mijzelf gaan inlezen op het onderwerp. Zie hier de geboorte van de laatste pijler van het toenmalige blog: social media (pijler 3).

Ik heb op mijn blog volgens mij nooit geschreven dat er nog een doel achter zat. Ik wilde in die tijd namelijk ook beter en sneller leren schrijven. En hoe kun je dat beter ontwikkelen dan door het ook daadwerkelijk te doen. Gewoon achter een laptop gaan zitten, openklappen, schrijven en publiceren. Learning by doing. Zo schijnt het te werken …

Wat ik allemaal heb gedaan

Het is leuk om na al die jaren eens terug te kijken wat er allemaal op mijn blog terecht is gekomen. Ik doe gewoon even een kort lijstje.

De foto7daagse: Ik heb drie jaar meegedaan aan de Foto7daagse. Dat is een initiatief van Mischa de Muynck waarbij je gedurende 7 dagen in je mailbox een foto opdracht krijgt en jouw eigen foto kunt delen met de rest van de deelnemers. Lees in een van mijn eerste posts mijn uitleg over de 7daagse.

MFT systeem: Bij mijn instap in mijn hobby fotografie heb ik bewust gekozen voor een Micro Four Thirds systeemcamera. En in de loop van de tijd heb ik dusdanig veel ervaring en kennis opgedaan over dit specifieke systeem, dat ik er een serie over heb geschreven. Het is een serie van 6 posts worden.

Ypenburgerplas: Omdat ik in Den Haag vlakbij de Ypenburgerplas woon is het een favoriet fotografie onderwerp voor mij. Ik heb dan ook vele foto’s en posts gemaakt over de skyline van Den Haag. Bekijk ze bijvoorbeeld hier en hier.

Nieuwe apps: Vooral in de beginfase van het blog heb ik geschreven over een aantal (op dat moment) interessante apps als fotografie app Shutter, journal app Dayone (dit is een blijver gebleken en nog steeds mijn meest gebruikte app) en schrijf app Bear. Sindsdien kijk ik vaak op de site van thesweetsetup, want die gasten schrijven mooie reviews van allerlei nieuwe apps.

Spiegelloos: En eind 2015 ben ik samen met het toenmalige Foka (Nu Kamera Express) een leuke samenwerking aangegaan en heb ik mijn review site spiegelloos.nl opgericht. Ook dát was een goede manier voor mij om te werken aan mijn doelstellingen en dat dan ook nog eens te doen op een gebied waar mijn interesse lag: fotografie en fotogear. Hier kun je de aankondiging op mijn blog teruglezen.

Maar we zijn weer een paar jaren verder en mijn interressen zijn veranderd en het is nu echt tijd om mijn blog een andere wending te geven.

Waarom nu een andere wending?

De laatste jaren heb ik niet meer omgekeken naar mijn blog. Ik ben inmiddels vader geworden van twee dochters en ben ook druk geweest met twee andere initiatieven. Dit jaar heb ik namelijk repsonsibletogether.com en consumingforgood.com online gezet. Dit zijn twee fantastische initiatieven op het gebied van duurzaamheid die naadloos aansluiten om één van mijn vragen die je verderop in deze blog kunt lezen.

Daarnaast ben ik zelf in mijn eigen ontwikkeling ook weer een paar jaren verder en heb ontdekt dat ik andere onderwerpen wil gaan ontdekken. Ik ben super nieuwsgierig naar onderwerpen als kennisontwikkeling en productiviteit.

Wat kun je allemaal verwachten de komende tijd

Om eerlijk te zijn: ik weet nog niet precies welke kant het op zal gaan. Ik zal je ook in deze zoektocht meenemen. Ik ben er inmiddels wel achter dat ik een focusprobleem heb. Ik schiet van het ene naar het andere onderwerp en vind alles interessant. Ik heb blijkbaar een heel brede interesse, maar helaas maar beperkte tijd. Hier moet ik wat mee.

Op korte termijn ga ik mij storten op een aantal onderwerpen en vragen die ik heb:

  • Hoe kan ik met alle afleidingen in deze moderne online wereld focus houden op wat ik belangrijk vind?
  • Hoe kan ik mijn kennis over verschillende onderwerpen opbouwen? En wat kan ik allemaal doen met al die boeken en artikelen die ik de afgelopen jaren heb gelezen?
  • Wat is de impact van de 5 grote tech giganten (Apple, Facebook, Amazone, Google, Microsoft) op onze samenleving?
  • Gaan wij het als aard bewoners nog redden als we nu mondjesmaat gaan denken aan duurzaamheid? Wat is duurzaamheid? Hoeveel tijd hebben we nog?

Dit zijn allemaal vragen waar ik al langer tijd mee rondloop en die ik wil gaan ontdekken. Ik zal natuurlijk ook nog blijven schrijven over mijn drie andere onderwerp Fotografie, WordPress en Sociale media. Als je het leuk vind om over dit alles te lezen, dan raad ik je aan om je aan te melden voor mijn e-mail nieuwsbrief hieronder. Je krijgt dan automatisch een mail als ik weer een nieuw item online zet.

Ik kan nog niets beloven over de frequentie. Ik ga gewoon lekker lezen, schrijven en ontdekken voor …. mijzelf. Learning by doing.

Foto van Domenico Loia via Unsplash

/totdevolgende

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde posts

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.