Deze maand op richarddijkstra.nl – April 2015 editie

6 mei 2015 | Fotografie | 0 Reacties

Er is weer een maand voorbij en we stevenen alweer af op de meivakantie. De vijfde maand van het jaar is in aantocht en daarom ook tijd om de afgelopen maand weer even de revue te laten passeren. Een kleine samenvatting van de maand april in beeld en tekst.

De maand april 2015

wpid3678-RAD-20150322-1130100.jpgLightroom presets: handig en fun om te gebruiken.

In het begin van april ben ik tot de ontdekking gekomen dat je in Lightroom handig gebruik kunt maken van verschillende filters. Deze filters zorgen ervoor dat je met één muisklik snel een aantal aanpassingen door kunt voeren op je foto. Zo ben ik meteen fanaat geworden van het filter “Sunday alone time” van Trey Ratcliff.

wpid3736-RAD-20150414-1130315.jpgEen snelle ronde Den Haag-by-night

Ik heb er al eens eerder over geschreven dat de Ypenburger plas een prima uitvalsbasis is om in Den Haag het mooi avondlicht te fotograferen. Zoals op zoveel plaatsen is het licht hier iedere avond anders. Als ik snel een nieuwe foto wil maken en weinig tijd heb, beland ik vaak aan deze plas. In dit artikel de foto’s van die avondshoot.

Screen-Shot-2015-04-19-at-12.22.20To photoshop, or not to Photoshop…

That’s the question…In mijn zoektocht binnen de wondere wereld van de fotografie ben ik natuurlijk heel snel tegen Lightroom en Photoshop aangelopen. Tot heden heb ik Photoshop nog niet actief gebruikt en heb alle bewerkingen in Lightroom uitgevoerd. Afgelopen week kreeg ik een paar tips die me anders hebben doen denken. In dit artikel het voorbeeld.

RAD-20150104-1110952Fotoserie: de verschillende kanten van Den Haag

Den Haag kent vele gezichten. In het centrum is het op donderdag tijdens koopavond erg druk, maar op zondagochtend lijkt het wel uitgestorven. Vooral ’s avonds kent Den Haag vele mooie verlichtte plaatsen. In dit artikel de vele gezichten van Den Haag, gezien door de lens van mijn camera. Zowel de binnenstad als de rand van Den Haag (Ypenburg) komen voorbij.

 

Interessante artikelen van andere fotografen

Michiel Buijse heeft een aantal posts geplaatst:

Dave Zuuring heeft op zijn website geschreven:

Mijn foto’s van de maand april

Ook afgelopen maand was de oogst weer wat beperkt. Ik heb veel foto’s gemaakt van familieleden, maar mijn policy is dat ik die niet zomaar op internet plaats. De foto’s die uit het filter komen rollen (in Lightroom categorie blauw met 4 sterren) zie je hieronder.

 

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde posts