Deel 5: Mijn ideale MFT setup (Camera+lens)

1 jan 2015 | Fotografie | 0 Reacties

Dit is artikel 5 van 6 uit de serie Micro Four Thirds (MFT): wat is het precies?

Nu alle MFT camera’s en MFT lenzen in deze serie de revue zijn gepasseerd wordt het tijd om de ideale setup te bespreken. Natuurlijk is dat een persoonlijke keuze, vandaar hier mijn persoonlijke en ideale setup voor een perfecte combo en een perfecte plaat.

Mijn ideale MFT setup

Een ideale setup is natuurlijk erg persoonlijk. Het hangt helemaal af van je eigen voorkeuren, de setting waarin je fotografeert en het beeld wat je op dat moment wilt creëren. Ook de locatie, het onderwerp en de hoeveelheid lichts spelen mee in de keuze van het materiaal wat je wilt gebruiken. Aangezien het materiaal beperkt is, kun je dus ook maar een keuze maken uit een beperkt aantal opties, maar mijn ideale setup is toch wel mijn GX7 in combinatie met de 12-35 F2.8 lens gebleken.

wpid2700-RAD-20150102-1090538.jpg

Welke lenzen heb ik afgelopen jaar gebruikt?

Nu we in 2015 zijn aangekomen ben ik in mijn vorige post eens wat dieper in mijn foto archief gedoken en heb o.a. in Adobe Lightroom gekeken naar de meta-informatie die is opgeslagen bij de foto’s. Dit is een handig hulpmiddel om te checken welke lenzen je het meest gebruikt, maar ook waarvoor je ze het meest gebruikt.

Van de 6087 foto’s, heb ik het merendeel geschoten met de 12-35mm lens. Deze lens gebruik ik standaard op de GX7 body en gaat er maar zelden af. Vooral de combinatie van kwaliteit, snelheid en bereik zorgt ervoor dat dit een echte allrounder is. Hieronder enkele voorbeelden van foto’s gemaakt met deze combinatie:

 

Daarnaast heb ik ook nog een vaste 25mm (50mm full frame equivalent), maar heb daar maar 958 foto’s mee gemaakt. Met deze lens moet ik echt investeren in een betere relatie, aangezien hij enorm scherpe plaatsjes oplevert:

 

De laatste lens, een 45-175mm (90-350 equivalent) objectief heb ik niet vaak gebruikt. Vooral de hoge start afstand (90 mm) staat met vaak tegen. Ik heb er dan ook niet meer dan 311  foto’s mee gemaakt dit jaar.

En wat is jouw ideale setup?

Ik ben natuurlijk enorm nieuwsgierig naar hoe andere MFT fotografen hun plaatjes schieten. Als je hieronder een opmerking achterlaat over jouw ideale setup, dan wordt dat gewaardeerd! Waar schiet jij mee?

Navigeer binnen de serie<< Deel 4: De beschikbare MFT lenzenDeel 6: Een nieuwe sensor in de MFT wereld: 20MP >>

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde posts