Deel 4: De beschikbare MFT lenzen

19 okt 2014 | Fotografie | 0 Reacties

Dit is artikel 4 van 6 uit de serie Micro Four Thirds (MFT): wat is het precies?

In deze blog een kort overzicht van de lenzen welke momenteel beschikbaar zijn voor een MFT systeem. Niet alleen Panasonic en Olympus maken schitterende lezen: er zijn nog meer fabrikanten die ze maken en er komen steeds meer fabrikanten bij. Wat te denken van een mooie Leica lens?!

Er zijn een aantal fabrikanten die een MFT lens maken, of een lens maken die geschikt is om te gebruiken op een MFT camera. Deze fabrikanten zijn vrij gemakkelijk in te delen naar het type lens wat ze maken. Dit geeft een handig onderscheid:

  • Wide zoom lens: Alleen Panasonic en Olympus
  • Standaard zoom lens: Alleen Panasonic en Olympus
  • Tele zoom lens: Alleen Panasonic en Olympus
  • Super tele zoom lens: Panasonic, Olympus en Tamron
  • Prime lens met autofocus: Panasonic, Olympus, Sigma, Schneider kreuznach
  • Prime lens zonder autofocus: Voigtlander, SLR Magic, Mitakon, Tokina, Kowa, Samyang

H_X025_front_slant_450Je ziet dat Panasonic en Olympus zelf actief zijn in het standaard segment en alles doen met autofocus. De meer exotische merken maken alleen prime lenzen met manual focus voor het MFT systeem. Waarschijnlijk zal ook dit niet meer lang duren, aangezien deze merken hard aan de weg aan het timmeren zijn.

Alle lenzen zijn op alle MFT camera’s te gebruiken die ik in een eerder artikel heb beschreven. Natuurlijk kent dit wel zijn beperkingen. Ik heb begrepen dat de Leica 1.4/25mm lens een raar geluid maakt op een Olympus body. Ik heb er zelf geen ervaring mee (ik schiet met een Panasonic) maar kan me voorstellen dat de verschillende bodies zo hun voorkeur hebben. Kijk anders eens voor een compleet overzicht op de site van four-thirds.org.

Op mijn andere site (spiegelloos.nl) test ik de laatste camera’s en lenzen en schrijf daarover in mijn reviews en blogs. Kijk bijvoorbeeld ook eens bij de categorie “olympus lenzen” en schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van het laatste MFT nieuws en de laatste MFT reviews.

 

Navigeer binnen de serie<< Deel 3: MFT camera’s momenteel op de marktDeel 5: Mijn ideale MFT setup (Camera+lens) >>

0 Reacties

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde posts