Avond foto’s uit Rotterdam

29 aug 2014 | Fotografie | 3 reacties

Rotterdam Erasmusbrug

Ben je net als ik altijd al jaloers geweest op die fotografen die het voor elkaar krijgen om een perfect belichtte avondopname te maken? Sluit je dan eens aan bij een groep voor een workshop avondfotografie. Het levert je al snel mooie plaatjes op.

Update: bekijk hier de beelden van “rotterdam reloaded”; ik ben later nog een keer terug gegaan naar Rotterdam voor veel scherpere en mooiere beelden! 

Vaak als ik foto’s met bijvoorbeeld de skyline van Rotterdam voorbij zie komen, vraag ik me af hoe deze gemaakt worden. Je kent ze wel: een verlichtte Erasmusbrug in Rotterdam, het Haagse Binnenhof, of een mooie brug met lichtjes in Amsterdam. Ik wilde dat ook kunnen maken en heb me aangemeld voor een workshop bij Michiel Buijse. Afgelopen week zijn we door Rotterdam gelopen…

Men neme mee…

Rond 8 uur hebben we met zo’n 8 personen afgesproken in Rotterdam onderaan de Erasmusbrug. Van tevoren was het advies gegeven om je statief, voldoende batterijen en juiste kleding mee te nemen. Na een korte uitleg hebben we 4 plekken rond de Kop van Zuid bezocht en is er voldoende tijd genomen om mooie foto’s te schieten en het een en ander laten uitleggen door Michiel. Hieronder zie je de 4 foto’s van de 4 locaties waar we geweest zijn.

De resultaten

De eerste plek was recht tegenover de Holland Amerikakade. Het was nog vroeg op de avond en er was dus nog wat licht voorhanden.

Erasmusbrug

Daarna zijn we de Erasmusbrug overgestoken naar de Rijnhaven. Van daaruit heb je een schitterend uitzicht op de Rotterdam.

Grandcafe Rijnhaven

Onderweg naar de Kop van Zuid zijn we nog even gestopt bij de Rijnhaven brug. Een lange brug met mooie tekeningen van licht vanuit de lantaarnpalen.

Rijnhaven brug

De laatste stek was direct achter Hotel New York op de Kop van Zuid. Van daaruit heb je een mooi punt met uitzicht op de Erasmusbrug (met veel tegenlicht) en de Euromast.

Kop van Zuid

De workshop is een aanrader. Als je na het zien van de foto’s ook het idee hebt om een keer te gaan schieten in het donker, kun je je nog aanmelden bij Michiel.

3 Reacties

3 Reacties

  • Richard Dijkstra

   Dank je Danny! Ik zag eerder ook jouw exemplaren voorbij komen op Facebook. Erg mooi materiaal allemaal!
   Wanneer gaan we in Breda lopen? 😉

   Antwoord
  • Richard Dijkstra

   Dank je Danny! Ik zag eerder ook jouw exemplaren voorbij komen op Facebook. Erg mooi materiaal allemaal!
   Wanneer gaan we in Breda lopen? 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gerelateerde posts