2014 in beeld: even achterom kijken

30 dec 2014 | Fotografie | 2 reacties

Zo rond de jaarwisseling is het de uitgelezen tijd om eens stil te staan bij het afgelopen jaar, veel lekkere dingen eten en drinken, veel mensen kussen en hun virus oppikken. Maar het is ook het moment om eens stil te staan bij de momenten die je hebt meegemaakt in het afgelopen jaar. Op Facebook zie je veel standaard jaaroverzichten langskomen, maar ik heb mijn eigen overzicht gemaakt: mijn jaar 2014 in beeld.

2014 in beeld

Uiteraard zet ik niet alle foto’s online. Zie hieronder verschillende foto’s uit diverse categorieën.

 

Als ik in mijn foto archief van 2014 kijk, dan valt mij op dat ik 6052 foto’s heb gemaakt, waarvan er 678 de status 3 ster/blauw hebben weten te halen. Als je wilt weten hoe mijn foto’s ingedeeld zijn en wat mijn workflow is dan kun je dat lezen in een eerdere blogpost. Ik heb 75% van de foto’s gemaakt met mijn 12-35mm zoom lens en de rest met mijn 25mm. Typisch dat zo’n zoom lens er toch niet snel afgeschroefd wordt.

Avondfoto’s

Avondfoto’s maken vind ik al fascinerend vanaf het moment dat ik ben begonnen met fotograferen. Vandaar dat ik er hieronder een aantal apart heb opgenomen.

 

Grijp het moment om even zelf in je foto archief te duiken en alle mooie en minder mooie momenten van afgelopen jaar weer op te halen.

2 Reacties

2 Reacties

 1. Sjirk Dijkstra

  Hoi Richard,

  Allereerst Folle Lok en Seinen voor 2015 en dat er maar veel mooie foto’s op deze site geplaatst worden.
  Leuk om te zien hoe de fotografie je ‘pakt’ en je kennelijk kritisch genoeg bent om maar 10 % zelf echt goed te vinden. Wat de zoomlens betreft denk ik dat dit voor velen wel herkenbaar is. Gemak dient de mens.
  Maar je doet die mooie Sumilux 1.4 echt te kort om er niet vaker gebruik van te maken.
  Wat een juweeltje van een objectief!!
  Ga zo door!

  Groet,
  Sjirk Dijkstra

  Antwoord
  • Richard Dijkstra

   Hey Oom Sjirk, voor jullie ook protte Lok en Seine it Nije Jier!

   Dat we er inderdaad een gezond jaar van mogen maken, waarbij veel mooie beelden worden geschoten en gedeeld. Met je opmerking over de lens heb je me wel wat meer op het been van de summilux gezet. Ik heb ‘m er vandaag maar meteen opgeschroefd en het levert mooie beelden op. Je moet alleen wat meer lopen om te zoomen 😉

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde posts